Găsirea locației unui telefon mobil. 10 aplicații de localizare

Cuprins

Găsirea locației unui telefon mobil. 10 aplicații de localizare

Capacitatea de a localiza un telefon mobil poate fi extrem de utilă, fie că încercați să vă recuperați un dispozitiv pierdut sau să țineți sub control locația unui membru al familiei sau a unui prieten în situații de urgență sau pur și simplu pentru a ști unde se află aceștia. 

Cu numeroase aplicații de localizare disponibile, găsirea locației unui telefon mobil a devenit mai accesibilă și mai ușoară decât oricând. În acest articol, vom explora zece dintre cele mai bune aplicații de localizare disponibile, oferindu-vă opțiuni variate pentru a vă potrivi nevoilor și preferințelor.

Folosind Google Maps Timeline:

Una dintre metodele simple de a afla locația unui telefon mobil este utilizarea funcției Location History, care face parte din serviciul Google Maps. Pentru a utiliza această funcție, veți avea nevoie de numele contului Google și parola asociată cu telefonul pe care doriți să-l urmăriți. 

Dacă persoana a păstrat setările implicite de confidențialitate ale Google, funcția de monitorizare GPS și înregistrare locației poate fi deja activată pe telefonul mobil.

Pentru a accesa această funcție, aveți nevoie de un computer conectat la internet și un browser web. Accesați pagina Google Maps Timeline și asigurați-vă că sunteți autentificat în contul Google corespunzător. 

În funcție de nivelul de securitate configurat, puteți fi solicitați să introduceți un cod primit prin SMS sau să răspundeți la o cerere de acces. Acesta este un pas important pentru protejarea datelor și asigurarea că doar persoanele autorizate au acces la informații.

Ce puteți afla cu ajutorul Google Maps Timeline:

Google Maps Timeline vă permite să accesați informații detaliate despre locația unui telefon mobil. Puteți vizualiza traseul parcurs de utilizator într-o zi specifică, inclusiv locațiile vizitate, timpul petrecut în fiecare locație și mijloacele de transport utilizate. 

Dacă utilizatorul a folosit camera foto sau a răspuns la notificări Google legate de locație, aceste acțiuni vor fi consemnate automat în istoricul locației, inclusiv pozele realizate și feedback-ul dat despre locurile vizitate.

Este important de menționat că această funcție poate fi accesată numai dacă aveți acces la contul Google al persoanei urmărite și dacă au fost păstrate setările implicite de confidențialitate ale Google. 

Cu toate acestea, este crucial să respectați întotdeauna drepturile de confidențialitate și să obțineți consimțământul persoanei înainte de a urmări locația sau de a accesa informațiile sale.

Aflarea locației unui telefon mobil – pe iOS

Aflarea locației unui telefon mobil - pe iOS

Sursa foto

Dacă deții un dispozitiv iOS, cum ar fi un iPhone sau un iPad, și dorești să afli locația sa, sau a unui alt dispozitiv iOS, poți utiliza aplicația Find My. Iată cum poți face acest lucru:

 • Autentificare: Folosește browserul web și autentifică-te cu Apple ID-ul folosit pe dispozitivul pe care dorești să-l localizezi sau utilizează aplicația “Find My” de pe alt dispozitiv Apple.
 • Găsește Dispozitivul: După autentificare, selectează opțiunea “Find iPhone” sau “Find My” și alege dispozitivul din lista afișată pentru a vedea locația sa pe o hartă.
 • Localizarea pe Hartă: Dacă dispozitivul este în funcțiune și conectat la internet, vei putea vedea locația sa actuală pe hartă. Poți utiliza opțiunea “Play Sound” pentru a face dispozitivul să sune, ajutând astfel la localizare.
 • Securitate Adițională: În cazul în care bănuiești că dispozitivul a fost furat sau pierdut, poți utiliza opțiunea “Mark As Lost” pentru a bloca dispozitivul și a afișa un mesaj personalizat pe ecran. În cazuri extreme, poți utiliza opțiunea “Erase Your Device” pentru a șterge toate datele personale de pe dispozitiv.

Este important să reții că funcția “Find My Device” sau “Find My” trebuie să fie activată pe dispozitiv înainte de a putea fi localizat. Dacă nu ai activat această funcție în prealabil, nu vei putea să o folosești pentru a afla locația telefonului mobil.

Aflarea locației unui telefon mobil – pe Android

Dacă dorești să afli locația unui telefon mobil Android, sau chiar a propriului tău dispozitiv în cazul în care l-ai pierdut, poți utiliza funcția Find My Device de la Google. Iată cum poți face acest lucru:

 1. Accesează Pagina Find My Device: Folosește un computer conectat la internet și accesează Pagina Find My Device. Asigură-te că ești autentificat în contul Google corespunzător.
 2. Confirmă Identitatea: Dacă nu ești deja autentificat în contul tău Google, vei trebui să introduci parola acestuia pentru a confirma identitatea.
 3. Alege Dispozitivul: După autentificare, vei vedea o listă cu toate dispozitivele asociate contului tău Google. Alege dispozitivul pentru care dorești să afli locația.
 4. Localizarea pe Hartă: Odată ce ai selectat dispozitivul, locația sa fizică va fi afișată pe hartă. Poți vedea, de asemenea, nivelul actual de încărcare a bateriei și numele rețelei Wi-Fi la care este conectat dispozitivul.
 5. Funcționalități Adiționale: Dacă telefonul se află în apropiere, poți utiliza opțiunea “Play Sound” pentru a declanșa sunetul de notificare și a ajuta la localizare, chiar dacă acesta este în modul silențios. Dacă bănuiești că telefonul a fost furat, poți alege opțiunea “Secure Device” pentru a bloca dispozitivul sau “Erase Device” pentru a șterge datele personale de la distanță.

10 Aplicații de localizare a telefonului mobil

10 Aplicații de localizare a telefonului mobil

Sursa foto

O listă cu 10 aplicații de localizare a telefonului mobil pe care le poți utiliza pentru a-ți găsi sau monitoriza dispozitivele:

 1. Find My Device (Android/iOS) – Oferită de Google pentru dispozitivele Android și de Apple pentru dispozitivele iOS, această aplicație gratuită permite localizarea și gestionarea dispozitivelor pierdute sau furate.
 2. Find My iPhone (iOS) – Această aplicație nativă pentru dispozitivele iOS te ajută să localizezi și să gestionezi iPhone-urile, iPad-urile și alte produse Apple conectate la contul tău iCloud.
 3. Prey Anti Theft (Android/iOS) – Prey este o aplicație gratuită de securitate care oferă funcționalități de localizare pentru dispozitivele Android și iOS. Poate fi utilă în cazul pierderii sau furtului telefonului tău.
 4. Family Locator (Life360) (Android/iOS) – Life360 este o aplicație de localizare a familiei care permite membrii familiei să-și monitorizeze reciproc locațiile în timp real. Poate fi utilă pentru a ține legătura cu membrii familiei.
 5. Cerberus (Android) – Cerberus este o aplicație anti-furt pentru dispozitive Android. Oferă opțiuni de localizare, blocare, alarmă și ștergere a datelor pentru a proteja telefonul în caz de pierdere sau furt.
 6. Find My Friends (iOS) – Această aplicație nativă pentru dispozitivele iOS permite partajarea locației cu prietenii tăi și urmărirea reciprocă în timp real.
 7. Glympse (Android/iOS) – Glympse este o aplicație simplă și gratuită de partajare a locației care îți permite să împărtășești locația cu prietenii sau familia pentru o perioadă limitată de timp.
 8. iSharing (Android/iOS) – iSharing este o altă aplicație de localizare a familiei care oferă funcții de urmărire în timp real și partajarea locației între membrii familiei sau prieteni.
 9. Find My Phone (Wheres My Droid) (Android) – Această aplicație Android te ajută să găsești telefonul folosind funcții precum sunetul de alarmă, localizarea GPS și blocarea dispozitivului.
 10. Trusted Contacts (Android/iOS) – Oferită de Google, această aplicație îți permite să partajezi locația cu persoane de încredere și să soliciti ajutor în caz de urgență.

Majoritatea acestor aplicații sunt gratuite sau oferă versiuni gratuite cu funcționalități de bază. Cu toate acestea, unele pot include achiziții în aplicație pentru funcții avansate. Asigură-te că le configurezi și utilizezi cu responsabilitate și respectând confidențialitatea celorlalți utilizatori.

Articole Asemănătoare

Gadgeturi utile pentru a-ți proteja copilul atunci când nu ești acasă     

Timp de citit: 6:3 min

Într-o lume plină de tehnologie, siguranța copiilor noștri este mereu o prioritate. Cu atât de multe responsabilități și lucruri de gestionat în viața de zi cu zi, devine crucial să…

Vezi articolul

Cum poți instala un router wireless simplu și rapid

Timp de citit: 6:24 min

Într-o lume tot mai conectată și dependentă de internet, instalarea unui router wireless devine o necesitate pentru mulți oameni. Un router wireless vă permite să creați o rețea Wi-Fi în…

Vezi articolul

10 aplicații pe telefon care te avertizează dacă este cutremur

Timp de citit: 7:50 min

Smartphone-urile au devenit dispozitive extrem de utile și multifuncționale. Una dintre cele mai importante funcții pe care le pot îndeplini acum telefoanele mobile este aceea de a oferi avertizări în…

Vezi articolul